Over ons

Paula Heinhuis-Weg & Nienke de Heus-Wiegersma vertellen over hun loopbaan binnen de wereld van oefentherapie. Beide hebben ze hun eigen specialiteiten en aandachtsgebieden.

Paula Heinhuis-Weg vertelt:

Sinds ik in 1990 ben afgestudeerd, werk ik met veel plezier als oefentherapeut- Mensendieck in Apeldoorn. Eerst in Zevenhuizen en Apeldoorn Zuid en sinds 2001 alleen in Zevenhuizen. Naast algemeen oefentherapeut ben ik aangesloten bij ParkinsonNet Apeldoorn en heb ik dus veel ervaring met het behandelen van mensen met de ziekte van Parkinson en op Parkinson lijkende aandoeningen (parkinsonismen). De behandelingen kunnen zowel in de praktijk als bij de patient aan huis plaatsvinden.

Meer informatie over het ParkinsonNet en de ziekte van Parkinson vindt u bij aandachtsgebieden.

Tevens heb ik de laatste jaren veel ervaring opgedaan in het begeleiden van zwangeren, zowel individueel als (buiten Apeldoorn) in groepsverband.

Nienke de Heus-Wiegersma vertelt:

Sinds 1981 werk ik als oefentherapeut Mensendieck in Apeldoorn in de wijk Zevenhuizen/Welgelegen.

De laatste jaren heb ik mij gespecialiseerd in chronische pijnklachten. Samen met twee collega’s heb ik het chronisch pijnprotocol ontwikkeld en een landelijk netwerk van oefentherapeuten gespecialiseerd in chronische pijn opgezet. Dit netwerk werkt nauw samen met revalidatieartsen, pijnpoli/anesthesiologen, reumatologen en reumaconsulente. Het werken met dit protocol geeft veel mogelijkheden voor de patient, maar zeker ook voor mij als oefentherapeut. Meer informatie over het chronisch pijnprotocol vindt u bij Aandachtsgebieden en op www.netwerkchronischepijn.nl.

Omdat chronische pijnpatiënten vaak problemen ervaren met slaap, heb ik mij ook geschoold in de slaapproblematiek bij Slaapslim en Slaaplessen als slaapoefentherapeut.

Naast oefentherapeut ben ik sinds 1990 ook werkzaam als bedrijfsoefentherapeut. De ervaringen die ik heb opgedaan in het werk als bedrijfsoefentherapeut geven dat ik veel kennis en vaardigheden ook in kan zetten bij het behandelen van de individuele patiënt. Als bedrijfoefentherapeut  ontwikkel en verzorg ik trainingen op de werkplek, gericht op de preventie en curatie van fysieke klachten. Trainingen vinden zowel individueel als in groepen plaats. Het begeleiden van medewerkers bij het reïntegratieproces behoort ook tot de mogelijkheden. De ervaringen die ik heb opgedaan in het bedrijfsleven zijn erg divers:  bouw, horeca, detail- en groothandel, bankwezen, beeldschermwerkplekken, gezondheidszorg, kinderopvang, kappers, productiebedrijven, tandartsen en overheidsinstellingen (Ministeries, Gemeente en Provincie).

Ik heb voor mijn werk als bedrijfsoefentherapeut de post-HBO opleiding bedrijfsoefentherapie en de post- HBO opleiding reïntegratie aan de Faculteit der Bewegingswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam gevolgd.

Meer informatie over mijn werk als bedrijfsoefentherapeut kunt u vinden op www.movement-concern.nl

Ook heb ik mijn coach vaardigheden verbeterd door opleiding binnen NLP (neurolinguistisch programmeren) te volgen. Ik heb twee trajecten afgerond en begin binnen kort aan het derde traject.