Vraag en antwoord

Hoe maak ik een afspraak?

U kunt telefonisch contact opnemen met ons centrale telefoonnummer: 055-3663733. Er wordt rekening gehouden met voorkeur voor tijden/therapeut. U kunt zich ook per e-mail aanmelden onder vermelding van uw naam en telefoonnummer.

Wat neemt ik mee bij een eerste afspraak ?

Bij uw eerste afspraak graag de verwijzing van de arts, uw verzekeringsgegevens, een wettelijk legitimatiebewijs en een handdoek meenemen. Indien u zich zonder verwijzing aanmeldt wordt er eerst een screening uitgevoerd en hoeft u bij de eerste afspraak alleen uw verzekeringsgegevens en ID mee te nemen.

Hoe lang duurt de eerste afspraak?

Een behandeling duurt 30 minuten. Bij het intake gesprek wordt met u besproken wat uw klachten inhouden en wat Mensendieck voor u kan doen. Vervolgens wordt een algemeen onderzoek gedaan, om uw situatie zo volledig mogelijk in kaart te brengen. Daarna wordt de behandeling opgestart.

Kan ik ook zonder verwijzing van een arts behandeld worden?

Sinds 2008 kunt u rechtstreeks naar de oefentherapeut Cesar Mensendieck zonder verwijzing van uw arts. DTO (directe toegankelijkheid) geeft patiënten de vrijheid om zelf, op eigen initiatief en zonder tussenkomst van arts, een oefentherapeut in te schakelen. Dit geldt ook wanneer u door een andere hulpverlener bent verwezen naar oefentherapie.
Als u besluit rechtstreeks naar de oefentherapeut te gaan, dan voeren wij eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat wij eerst vaststellen of u bij ons aan het juiste adres bent. Zo niet, dan zullen wij u doorsturen naar de huisarts of een andere behandelaar.
Wanneer er een indicatie is voor oefentherapie zal een onderzoek en behandeling volgen.

Heeft de praktijk een contract met mijn zorgverzekeraar?

De praktijk heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

Wat is het belangrijkste verschil tussen oefentherapie Mensendieck en fysiotherapie?

Een oefentherapeut zal een klacht altijd betrekken bij de gehele houding en het hele bewegingsgedrag van de individuele cliënt. De behandeling bij een oefentherapeut richt zich op gedragsverandering. Dat wil zeggen dat de cliënt anders zal gaan leren bewegen. Dit wordt gedaan met behulp van oefeningen die in de praktijk gedaan worden, maar ook vooral door de cliënt thuis.

Wat kost een behandelsessie wanneer ik geen aanvullende verzekering heb?

Particulier tarief zitting € 40,50
Particulier tarief zitting oefentherapie aan huis € 59,50
Particulier tarief screening € 14,-

Openingstijden

onze openingstijden staan op de pagina openingstijden vermeld.

Privacyreglement

Kijk op de pagina privacyreglement om meer te lezen over beschikbaarheid van het privacyreglement

Klachtregeling

Bekijk hier onze klachtregeling