Over ons

Paula Heinhuis-Weg & Nienke de Heus-Wiegersma vertellen over hun loopbaan binnen de wereld van oefentherapie. Beide hebben ze hun eigen specialiteiten en aandachtsgebieden.

Paula Heinhuis-Weg vertelt:

Sinds ik in 1990 ben afgestudeerd, werk ik met veel plezier als oefentherapeut- Mensendieck in Apeldoorn. Eerst in Apeldoorn Zuid en Zevenhuizen en sinds 2001 alleen in Zevenhuizen. In 2012 is deze praktijk verhuisd naar Gezondheidscentrum Welgelegen.

Naast algemeen oefentherapeut ben ik aangesloten bij het Artrose Netwerk  en bij ParkinsonNet Apeldoorn. Ik heb veel ervaring met het behandelen van mensen met de ziekte van Parkinson en op Parkinson lijkende aandoeningen (parkinsonismen). De behandelingen kunnen zowel in de praktijk als bij de patient aan huis plaatsvinden. Het grote voordeel van het ParkinsonNet is de multidisciplinaire samenwerking. Hierdoor zijn er korte lijnen tussen de verschillende behandelaars, wat de kwaliteit van de behandeling ten goede komt.

Sinds 2018 ben ik slaapoefentherapeut en behandel ik mensen met slaapproblemen, zoals moeite met inslapen, doorslapen of te vroeg wakker worden. In 2019 heb ik ook de opleiding tot kinder-slaapoefentherapeut gedaan.

Meer informatie over het ParkinsonNet, de ziekte van Parkinson en Slaap vindt u bij aandachtsgebieden.

Nienke de Heus-Wiegersma vertelt:

Sinds 1981 werk ik als oefentherapeut Mensendieck in Apeldoorn in de wijk Zevenhuizen/Welgelegen.

De laatste jaren heb ik mij gespecialiseerd in chronische pijnklachten. Samen met twee collega’s heb ik het chronisch pijnprotocol ontwikkeld en een landelijk netwerk van oefentherapeuten gespecialiseerd in chronische pijn opgezet. Dit netwerk werkt nauw samen met revalidatieartsen, pijnpoli/anesthesiologen, reumatologen en reumaconsulente. Het werken met dit protocol geeft veel mogelijkheden voor de patiënt, maar zeker ook voor mij als oefentherapeut. Meer informatie over het chronisch pijnprotocol vindt u bij Aandachtsgebieden en op www.netwerkchronischepijn.nl.

Omdat chronische pijnpatiënten vaak problemen ervaren met slaap, heb ik mij ook geschoold in de slaapproblematiek bij Slaapslim en Slaaplessen als slaapoefentherapeut. Meer informatie over Slaap vindt u bij aandachtsgebieden 

Naast oefentherapeut ben ik sinds 1990 ook werkzaam als bedrijfsoefentherapeut. De ervaringen die ik heb opgedaan in het werk als bedrijfsoefentherapeut geven dat ik veel kennis en vaardigheden ook in kan zetten bij het behandelen van de individuele patiënt. Als bedrijfoefentherapeut  ontwikkel en verzorg ik trainingen op de werkplek, gericht op de preventie en curatie van fysieke klachten. Trainingen vinden zowel individueel als in groepen plaats. Het begeleiden van medewerkers bij het reïntegratieproces behoort ook tot de mogelijkheden. De ervaringen die ik heb opgedaan in het bedrijfsleven zijn erg divers:  bouw, horeca, detail- en groothandel, bankwezen, beeldschermwerkplekken, gezondheidszorg, kinderopvang, kappers, productiebedrijven, tandartsen en overheidsinstellingen (Ministeries, Gemeente en Provincie).

Ik heb voor mijn werk als bedrijfsoefentherapeut de post-HBO opleiding bedrijfsoefentherapie en de post- HBO opleiding reïntegratie aan de Faculteit der Bewegingswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam gevolgd.

Meer informatie over mijn werk als bedrijfsoefentherapeut kunt u vinden op www.movement-concern.nl

Ook heb ik mijn coach vaardigheden verbeterd door opleiding binnen NLP (neurolinguistisch programmeren) te volgen. Ik heb nu drie trajecten afgerond met als laatste de coachopleiding.